Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 68 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 68

Nihat ailesi ile geçirdiği bir günden bazı detayları günlüğüne yazmıştır. Haydi, Nihat’ın o gün yaşadıklarına tanıklık edelim.

Sevgili Günlük,

Bugün ailemle parkta yürüyüşe çıkmıştık. Hava iyice soğumuştu, artık baharlık kıyafetlerimin üstüne hırka veya ceket giysem bile yeteri kadar ısınamadığımı fark ettim. Biraz da boyum uzamış ve kilo almışım. Sanırım kışlık kıyafetler için alışveriş zamanı gelmişti. Babama bu durumu anlattım, bana hak verdi ancak alışverişe çıkmadan önce yapmam gereken bazı işlerin olduğunu söyledi. îlk iş olarak evdeki kışlık hurçlarında bulunan kıyafetlere göz atıp içlerinden hâlâ giyebileceğim kıyafetleri seçmem gerekiyormuş. Bana küçük gelen kıyafetleri de kardeşime ayıracakmışız. Ondan sonra ihtiyaçlarımı belirlemeli ve ihtiyaçlarıma göre alışveriş yapmalıymışım. Babama bu anlattıklarının bana okulda kutladığımız Yerli Malı haftasının amaçlarını anımsattığını; çünkü bu haftada tutumlu olmanın, yerli malları tüketmenin, israf yerine yatırım yapmanın önemini fark ettiğimizi söyledim. Annem de yerli malı haftasının ilk ortaya çıkışını anlattı. Anlattığına göre I. Dünya Savaşı sonrası tüm dünya ülkeleri gibi ülkemiz de ekonomik olarak zor zamanlar yaşamış, îsmet İnönü, 1929’da TBMM’de bir konuşma yapmış. İnönü bu konuşmada ulusal ekonomi, yerli malı ve tutumlu olma gibi konulardan bahsetmiş. Babam, Cumhuriyet döneminde temelleri atılan kendi kendine yeter bir toplum olmamızdaki ilk adımın bugün de devam etmesi için bizlere de düşen sorumluluklar olduğunu söyledi. Bu sorumlulukların başında üretim ve tüketim arasındaki dengeyi gözeterek istek ve ihtiyaçlarımızı uygun şekilde karşılamanın geldiğini anladım. Annem ve babam gereksiz tüketimden kaçınmak konusunda bana ve kardeşlerime gerçekten çok örnek oluyorlar. Ayrıca israftan kaçınıp tutumlu olarak çevreye de oldukça katkıda bulunmuş oluyoruz.

Nihat’ın günlüğünde bahsettiği “gereksiz tüketimden kaçınma’’nın çevre için ne gibi faydalan vardır? İhtiyaçlarımızı karşılarken ilk olarak, var olan kaynaklarımızı değerlendirmeden yeni kaynaklar tüketmek çevremize ne gibi zararlar verir? Bu durum aile ve ülke ekonomimizi nasıl etkiler?

  • Cevap: Gereksiz tüketimden kaçınmak, atık miktarını azaltır ve doğal kaynakları korur. Yeni kaynaklar tüketmek yerine mevcutları kullanmak ekonomik tasarruf sağlar ve çevre kirliliğini önler.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 68 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu