Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 53 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 53

DOĞAL KAYNAKLAR

Doğada kendiliğinden oluşmuş, insan aklı ve tekniğinin ürünü olmayan, oluşma aşamalarında insanın herhangi bir rolü bulunmayan bütün zenginlik kaynaklarına “doğal kaynaklar” denir.

İnsanlar da doğadaki tüm canlıların yaptığı gibi, yaşamak için madde ve enerji kullanmak zorundadır. Canlılar madde ve enerji ihtiyaçlarını doğal kaynakları kullanarak karşılar. İnsanların ilk çağlardan itibaren doğal kaynakları kullanma, bunlardan yararlanma şekillerinin sonucunda medeniyetler ortaya çıkmıştır.

Doğal kaynaklar, taşıdıkları özelliklere göre farklı şekillerde sınıflandırılabilir. Doğal kaynakları kökenlerine göre canlı ve cansız doğal kaynaklar olarak kabaca sınıflamak mümkündür. Buna göre bitkiler, hayvanlar, mantarlar vb. canlı doğal kaynakları oluştururken; hava, su, toprak, petrol, doğal gaz, madenler, mineraller vb. cansız doğal kaynakları oluşturur.

Doğal kaynakları tükenme durumlarına göre sınıflamak da mümkündür.

Tükenmeyen Doğal Kaynaklar: Doğada sürekli mevcut olup canlı tüketiminden etkilenmeyen kaynaklardır. Tükenmeyen doğal kaynakların yenilenme hızı, canlının bu kaynakları tüketme hızından fazladır. Aşağıda verilen kaynaklar buna örnektir.

• Güneş
• Rüzgâr
• Su
• Dalga
• Jeotermal
• Biyokütle

Örneğin Güneş, içeriğini oluşturan maddelerden dolayı çok fazla eneıji yayar ve bu enerji miktarı dünyaya ulaştığında canlı kullanımından etkilenmez. Bu nedenle Güneş, tükenmeyen enerji kaynağıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 53 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu