Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 24 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 24

Bununla birlikte ekonominin gelişmiş olduğu ülkelerde zorlu doğa koşullarının üstesinden gelebilmek için tünel, köprü ve viyadüklerle ulaşım geliştirilmiştir. İnsanlar barajlar yaparak doğal yerleşim alanlarının değişmesine neden olmuşlardır. Bu doğrultuda oluşturulan büyük su kütleleri ve denizin iki yakasını birbirine bağlayan kanallarla doğal ortam büyük ölçüde değişmiştir.

Ordu – Giresun’da denizin doldurularak havalimanı yapılması, Fırat nehri üzerinde elektrik üretmek ve sulama suyu temini için Türkiye’nin en büyük baraj gölünün yapılması, Hollanda’da deniz dalgalarının gücünü kırmak için kıyı setlerinin yapılması, Pasifik Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nu birbirine bağlayan Panama kanalının yapılması insanın doğa üzerindeki etkisine örnek olarak sayılabilir.

Tarım ürünlerinin yetiştirilmesinde iklim tipi ve yeryüzü şekilleri gibi doğal çevre koşulları belirleyicidir. Örneğin Hindistan cevizi, çay, fındık, kauçuk, turunçgiller ve zeytin gibi ürünlerin yetişebilmesi için farklı iklim ve farklı toprak özelliklerine ihtiyaç vardır. Ancak insanlar sıcak iklim şartlarında yetişen pirinç, muz, şeker kamışı gibi tarım ürünlerini gelişen teknolojik imkânlar sayesinde Kanada, İzlanda gibi soğuk bölgelerde de yetiştirilebilmektedir.

Benzer şekilde kurak iklim şartlarına sahip alanlara, boru batlarıyla su taşınarak bu alanlarda mısır, pirinç, pamuk gibi su ihtiyacı fazla olan tarım ürünleri yetiştirilebilmektedir.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 24 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu