Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22
“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 22 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 22
ETKİNLİK-3
İnsanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için doğadaki canlı ve cansız varlıklarla etkileşime girdiğini öğrendik. Şimdi yapacağımız bir etkinlikle bu etkileşimin olumlu ve olumsuz yönlerini belirleyelim.
Nasıl Yapalım
Sınıftaki sıra ve masalarımızı görseldeki gibi dizerek orta alanı boşaltalım. Zemine bir yay çizelim ve yayın ortasına bir sandalye koyalım. Diğer sıraları, ortadaki sandalyeyi görecek şekilde yayın çevresine dizip sıralara oturalım. Bu etkinliğin konusu “İnsan ve doğa arasındaki etkileşimin olumlu ve olumsuz yönleri’dir. Konu ile ilgili söz almak isteyenler, yayın ortasındaki sandalyeye oturarak fikrini söyler. Herkes, konuşan kişiyi sözünü kesmeden, herhangi bir müdahalede bulunmadan saygılı bir şekilde dinler. Bu şekilde, fikrini belirtmek isteyenler etkinliğe katılmış olur. Sınıf koşulları etkinliği bu şekilde düzenlemeye uygun değilse tahtanın önüne bir sandalye konur. Fikrini söylemek isteyen öğrenciler söz isteyip yüzü arkadaşlarına dönük olacak şekilde bu sandalyeye oturur ve fikrini söyler.
Sınıfımızdaki sıraları dört farklı grup olacak şekilde düzenleyip bu etkinlik masasının her birine “afiş hazırlama, slogan yazma, resim yapma, şarkı sözü veya şiir yazma” adlarından birini verelim. Tüm etkinlik masalarına kâğıt ve kalem, resim yapma masasına da ayrıca renkli kalemler koyalım. Sınıftaki tüm öğrenciler dört grup oluşturacak şekilde ayrılalım ve belirlediğimiz etkinlik masasının yanına gidelim. Öğretmenimizin komutlarına göre hareket edeceğimiz bu etkinlikte her beş dakika da bir aynı yönde masa değiştirelim. Öğretmenimizin “Başla!” komutuyla beş dakika içerisinde, etkinlik masamızın adına göre “İnsan-doğa arasındaki etkileşimin olumlu yönleri” konusunda bilgi ve düşüncelerimizi kâğıtlara aktaralım. Beş dakikanın sonunda öğretmenimizin “Değişin!” komutuyla bir sonraki masaya geçip arkadaşlarımızın başlattığı çalışmayı sürdürelim. Dört masayı da dolaştıktan sonra ikinci tura başlayalım. Etkinlik masalarındaki çalışmaları iki turda tamamlayalım. İlk çalışma bittikten sonra masalardaki ürünleri toplayıp masalara yeni kâğıtlar koyalım. Bu ikinci turun konusu ise “İnsan-doğa arasındaki etkileşimin olumsuz yönleri” olacak. İkinci turu da tıpkı ilk turda olduğu gibi tamamlayalım.
Sonuca Varalım
Ders sonunda toplanan ürünleri tüm sınıfla paylaşalım. Etkinlik sonunda elde edilen ürünleri sınıf veya okul panosunda uygun bir şekilde sergileyelim.
- Cevap: Sınıf içi yapılması gereken bir etkinlik.
6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 22 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.