Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 40 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 40

ÇİNİN SERÇELERLE OLAN İMTİHANI

1950’li yılların sonlarında Çin’de yaklaşık 600 milyon insan yaşıyordu. Artan nüttısu beslemek için tarımsal faaliyetler ve tahıl üretimi büyük önem taşıyordu. Tarımsal faaliyetlerle üretilen buğday, pirinç vb. ürünler hızla artan nüfusa ancak yettiği için devlet yöneticileri ve halk; ürünlerine zarar veren fare, sivrisinek ve özellikle kuşları azaltmak için çabaladı. 1958’de sinek, sivrisinek ve haşereleri azaltmak zordu ve tüm çabalar kısa sürede boşa çıktı. Ancak serçeler bu kadar şanslı değildi. Yetkililer, radyo ve televizyonda serçelerle uğraşmanın sonuç verdiği ilan ettiler. Çin, ertesi yıl rekor bir hasat yaptı ama ürünlerini yiyen çekirge, tırtıl ve diğer böceklerin sayısının da hızla artmaya başladığını geç fark etti. Özellikle serçe gibi küçük kuşlar, doğal sistemin önemli bir parçası idi. Serçelerin milyonlarca böceğin neredeyse tek avcısı olduğunu çok geç anlaşıldı. Bunu anladıkları ertesi yılda o kadar büyük ürün kaybı olmuştu ki halk açlıkla karşı karşıya kaldı ve 10 ila 30 milyon insan açlık kaynaklı nedenlerden öldü. Çin, durumun farkına vardığında başka ülkelerden serçe getirterek çoğalmaları için gerekli koşulları sağlayarak serçeleri bundan sonra insanların en iyi dostu olarak ilan etti.

Bu örnek olaydan hareketle aşağıdaki soruları cevaplayalım.

Serçelerin sayısının azaltılması doğal dengede nasıl bir değişikliğe neden olmuştur?

  • Cevap: Serçelerin sayısının azaltılması, böcek popülasyonundaki artışa ve dolayısıyla tarım ürünlerinde büyük kayıplara yol açarak doğal dengenin bozulmasına neden olmuştur.

Doğal dengeyi korumaya yönelik tutum ve davranışlarımız nasıl olmalıdır?

  • Cevap: Doğal dengeyi korumaya yönelik tutum ve davranışlarımız, ekosistemin tüm bileşenlerinin önemini anlamak ve müdahalelerin olası sonuçlarını dikkatlice değerlendirmek üzerine kurulu olmalıdır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 40 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu