Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 21

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 21 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 21

Doğal çevrede canlı çeşitliliği fazla iken yapay çevrede doğal çevrenin yapısı bozulduğundan canlı çeşitliliği daha az olabilir.

Bir bölgedeki canlıların tür ve çeşitlerinin sayıca zenginliği biyolojik çeşitliliktir. Cansız varlıkların canlılarla olan etkileşimi, o bölgenin biyolojik çeşitliliğini etkiler. Biyolojik çeşitlilik, doğayı dengede tutar, gezegenimizi yaşanabilir hâle getirir. Her canlının doğal yaşam içerisinde pek çok görevi ve kendine özgü bir özelliği vardır. Bitkiler havayı temizler, erozyonu önler, toprağı zenginleştirir. Diğer canlılara barınma ve beslenme ortamı sağlayarak doğaya devamlılık kazandırır. Hayvanlar da bitkilerle veya birbirleri üzerinden beslenerek besin zincirinin halkalarını oluştururken doğal dengenin sürdürülmesinde önemli rol oynar, insanlar beslenme, ulaşım, taşımacılık veya tıp gibi pek çok alanda hayvanlardan yararlanmışlardır. Mantarlar ve mikroskobik canlılar atık maddelerin ayrışmasını ve tekrar toprağa karışmasını sağlar.

Canlı ve cansız varlıkların çevreleriyle bir düzen ve uyum içinde olmasına doğal denge denir, iklim değişikliği, plansız kentleşme, ulaşım faaliyetlerinin doğaya zarar verecek şekilde gerçekleşmesi, çevre kirliliği, doğal kaynakların aşırı kullanımı, yenilenemeyen kaynakların kullanımı, doğanın tahrip edilmesi, aşırı avlanma ve hızlı nüfus artışı biyolojik çeşitliliğin azalmasına, türlerin yok olmasına ve doğal dengenin bozulmasına sebep olur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 21 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu