Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 16

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 16 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 16

İnsan, yaşadığı çevrenin bir parçasıdır. Doğada canlı ve varlıklar iie sürekli etkileşim halindedir. Beslenme, solunum ket, üreme gibi özelliklere sahip olan varlıklara canlı, bu varlıkların dışında kalanlara ise cansız varlık denir. İnsan etkinlikleri dışında, canlı-cansız varlıkların oluşturduğu unsurların tümüne ise doğa denir. İnsan da diğer canlılar gibi ihtiyaçlarını çevresinden karşılar. Bizim ihtiyaçlarımız olduğu gibi yaşadığımız çevrenin de ihtiyaçlarının olduğunu unutmamalıyız. İhtiyaçlarımızı karşılarken bulunduğumuz çevrenin de ihtiyaçları olduğuna dikkat ediyor muyuz? Doğa ve insan etkileşiminde duyarlı davranışlarımız Dünya’mızı tüm canlılar için daha yaşanır hâle getirir.

Dünya’nın manto katmanının üstünde yer alan ve yeryüzüne kadar uzanan katmanıdır.

Yeryüzünü saran hava tabakasıdır,

İnsanlar; beslenme, barınma ve giyinme gibi temel ihtiyaçlarını doğadan sağlar. Bunu yaparken yaşadığı doğal ortam ile uyumlu yaşamak zorundadır. Bu yüzden farklı bölgelerde farklı geçim ve yaşam tarzları ortaya çıkmıştır. İklim, su kaynakları, yer şekilleri, toprak ve diğer tüm doğal unsurlar insanların yaşam biçimini, yiyecek, giyecek ve barınma gibi temel ve ekonomik ihtiyaçlarını aynı zamanda sosyal faaliyetlerini belirler.

Peki, insan yaşamı için gerekli olan bu doğal unsurlar nelerdir? İnsan, doğa içerisinde yaşamını sürdürdüğü gibi doğa da insan ile etkileşim halindedir. Doğa, insan olmadan da varlığını sürdürebilir ancak insan doğa olmadan varlığını sürdüremez. İnsanın yaşamı doğanın koşullarına bağlıdır. Bölgenin yapısı ve koşulları genellikle orada yapılan konut tipini, insanların yaşam şeklini, geçim kaynağını şekillendirmektedir. Örneğin, kurak bir bölge yerine sulak ve verimli araziler yaşamak için daha elverişlidir. İnsanlar çevrenin sunmuş olduğu şartlara uyum sağlamakla birlikte, kendi gereksinimleri doğrultusunda doğal çevreyi de değiştiren etkilerde bulunmuştur. Örneğin insanlar belli bölgelerde baraj ve kanallar yaparak o bölgedeki canlıların yaşamını etkilemişlerdir. Bir bölge tarım arazisi veya konut alanı olarak düzenlediğinde o bölgedeki canlıların yaşamı değişmiş olur. İnsanın doğaya etkisi, kimi zaman çok az kimi zaman da fazla olmuştur. Özellikle Sanayi Dev- rimi’nden sonra teknolojik gelişmelerin ve insan nüfusunun artışı insanın doğaya müdahalesini çoğaltmıştır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 16 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu