Kitap Cevapları

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 165

“6-7-8. Sınıf Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Sayfa 165 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 165

Ülkemizin bu anlaşmadaki sorumluluklarından başlıcaları şunlardır:

• Küresel sıcaklık artışını 2 °C ile sınırlayarak 1,5 °C’a kadar düşürmek,
• İnsan faaliyetleri nedeniyle ortaya çıkan sera gazlarını 2050-2100 yılları arasında bitki, toprak ve okyanuslar tarafından doğal yollarla azaltmak,
• Ülke çapındaki karbon salimim en aza indirmek için her beş yılda bir mevcut durumu değerlendirerek yeni hedefler belirlemek,
• Anlaşma kapsamında öngörülen, gelişmekte olan ülkeler için iklim değişikliği mücadelesine maddi destekte bulunmak,
• İklim değişikliği politikalarına uyumu geliştirmek ve yenilenebilir enerjiye geçişi sağlamaktır.
Paris İklim Anlaşması yükümlülükleri nedeniyle ülkemizin gerekli düzenleme ve uygulamaları hayata geçirmek için yaptığı çalışmalar hızla devam etmektedir.

TÜRKİYE’DE KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPAN KURUMLAR

Türkiye; emisyon sınırlaması, sürdürülebilir kalkınma ve yoksullukla mücadele çabalarını olumsuz etkilemeyecek şekilde önlemler alarak çalışmalarını gerçekleştirmeyi planlamaktadır. Başta kalkınma planları olmak üzere pek çok ulusal eylem planı, programı ve strateji belgesi ile iklim değişikliği mücadelesine başlamış; özellikle enerji, tarım, ormancılık, ulaştırma, sanayi ve atık sektörlerinde birçok politika ve önlemi uygulamaya koymuştur.
Küresel iklim değişikliğine yönelik yapılan sözleşme ve anlaşmalara imza atan ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti İklim Değişikliği Eylem Planı’nı (2011-2023) hazırlayarak ulusal hedef ve amaçlar ile bu konuda görevli kurum ve kuruluşları belirlemiştir.

Ülkemizde bu hedefleri gerçekleştirmek üzere;

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı (ETKB),
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı (ÇİDB),
Tarım ve Orman Bakanlığı
Devlet Su İşleri (DSİ),
Türkiye Elektrik İletimi Anonim Şirketi (TEİAŞ),
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA),
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK),
Elektrik Üretimi Anonim Şirketi (EÜAŞ),
Belediyeler,
Sivil toplum örgütleri (STK)

İş birliği içerisinde bu sorumlulukları paylaşmaktadır. Şüphesiz ulusal düzeyde yapılan bu çalışmalar sadece bu kurumların sorumluluğunda olmayıp 7’den 7û’etüm halkın katılımı ve duyarlılığı ile amacına ulaşacaktır.

Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları, insan kaynaklı iklim değişikliği konusunda ortak kaygılarını ve çözüm önerilerini birlikte dile getirmek üzere İklim Ağı”nı kurmuşlardır. Küresel ısınmanın geri dönülemez noktaya gelmeden önce durdurulması için ortak çalışmalar yürütmeyi amaçlayan “İklim Ağı”; Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, Doğa Derneği, Doğa Koruma Merkezi, Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA Vakfı), WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) gibi sivil toplum kuruluşlarının katkısı ile kurulmuştur.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

6-7-8. Sınıf Meb Yayınları Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği Ders Kitabı Sayfa 165 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu